Nis

Meslek Tanıtımı ve Kariyer Günleri kapsamında okulumuzu ziyarete gelen Kepsut İlçe Jandarma Komutanı Barış YALABIK ve ekibine çok teşekkür ederiz.

Mrt

Deprem kuşağı üzerinde bulunan ve geçmişteki acı tecrübeleri ile birçok can kayıplarının yaşandığı ülkemizde afetlere hazırlık tüm hızıyla devam etmektedir.Her yıl 1-7 Mart ‘Deprem Haftası’ ile dikkat çekilmektedir.Bu kapsamda  geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın afet risklerinin azaltılması konusunda bilinçlendirmek amacıyla deprem tatbikatı yapılmıştır.Tatbikatımız okulumuzda sirenlerin çalmasıyla başladı. Sirenle birlikte tüm personel ve öğrencilerimiz “ÇÖK, KAPAN ve TUTUN” yöntemiyle kendilerini güven altına aldılar.

Ock

2023-2024 Egitim Ögretim yilinin 1.dönemi 19 Ocak 2024 Cuma günü itibariyle tamamlanmistir. Ögrencilerimiz dönem boyunca gösterdikleri gayret, sorumluluk bilinci,kararlilik ve beraberinde gelen basarilarinin sembolik ifadesi olan karnelerini almislardir. Belirli bir ortlamanın üzerine çıkan öğrencilerimiz okul idaresi tarafından ödüllendirilmiştir.

Ock

Kaynakları kısıtlı olan enerjinin israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması ve bu tutumluluk bilincinin toplumda yaygınlaşması için her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır. Yalnızca insanların günlük hayatının işleyişi değil, yeryüzündeki doğal yaşamın işleyişi de tümüyle enerjiye dayanır. Bu denli önemli olan enerjinin bilinçsiz kullanımının ve israf edilmesinin de sadece bizlerin değil, bütün canlıların geleceği açısından kötü sonuçları olacaktır.

Okulumuz Fen Bilgisi öğretmenimiz Reyhan AKBAŞ öğrencilerimizi Enerji Verimliliği konusunda bilgilendirdi.Okulumuz öğrencilerinin bu konudaki duyarlılığını artırmak adına okul panosu hazırlandı. Sınıflarda gündüz lamba yakılmaması, tenefüslerde ya da kullanılmadığı zamanlarda akıllı tahtaların kapatılması gibi sorumluluklar öğrencilere verildi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında okulumuzda düzenlenen "YÜREĞİMDE FİLİSTİN" konulu resim ve şiir  yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor emeği geçen öğretmenlerimize(Sosyal Bilgiler Öğretmeni Önder ESKİTÜRK ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zekiye AKÇAM'a)  teşekkür ediyoruz.

Okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmeni Önder ESKİTÜRK ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu " 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" etkinliğini okulumuz çok amaçlı salonunda icra ettik.

Kas

Türkiye genelinde  İmam Hatip Ortaokulları arasında  düzenlenen Ezan Okuma ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması için Hasan Basri Çantay İmam Hatip Ortaokulu olarak yarışmaya katılacak öğrencileri belirlemek adına elemeler düzenlendi.

Kepsut İlçe Müftümüz Muharrem DUTAR ve Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Zekiye AKÇAM  öğrencilerimiz arasından en güzel Kur'an  ve ezan okuyan öğrencileri belirlediler. Yoğun ilgi ve rekabetin olduğu elemeler oldukça güzel geçti.Yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasında en güzel ezan okuyan öğrencimiz 6-A Sınıfından  Ali Eren ALTINÖZ ,

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında Genç Nidalarda  7-A Sınıfından Esra BiLGiÇ, Genç Sadalarda 8-A Sınıfından Yiğitcan ARTAN öğrencilerimiz 1. olarak il genelinde okulumuzu temsil edeceklerdir.

İlçe Müftümüze,Öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan veliler arasından okul aile birliği yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri seçildi.

Kas

Okulumuzda satıcısı da alıcısı da öğrenciler olan dürüstlük manavı açıldı. Öğrencilerimizin doğal beslenmesi ve meyve yemelerinin sağlanması için okulumuzda dürüstlük manavı açıldı. Bu manavda öğrenciler aldıkları meyvenin ücretini kasaya bırakıyorlar. Toplanan paralarla öğrencilerimize yeniden meyve alınıyor.

Kas

Tüm ülkemizde olduğu gibi okulumuzda ve ilçemizde de Cunhuriyetimizin 100. yılı coşkuyla kutlandı.

Eyl

25 EYLÜL 2023 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN SINIF VE ÖĞRETMENLER DERS PROGRAMLARI

May

Temel eğitime bağlı 4. sınıf öğrencilerine dönük olarak, okulumuzu tanıtım çalışmaları yapılarak mezunlarının başarılarını içeren bilgilendirici afiş ve tanıtım faaliyetleri ile  tanıtım çalışmaları gerçekleştirildi.

May

Okul yönetici ve öğretmenlerimizle E-okul, MEBBİS, EBA uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi web siteleri inceledik

Mrt

Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Önder ESKİTÜRK tarafından öğrencilerimizle "Tarihi Camiler Gezisi" düzenlenmiştir. Yaparak yaşayarak öğrenmenin hayat bulduğu bu gezi öğrencilerimizin tarihi bilgiler edindiği, ecdadını tanıdığı, kültürel miras zenginliğimizin farkındalığına vardığı son derece verimli bir faaliyet olmuştur.

Nis

Okulumuzun yanındaki, servis araçlarının giriş yaptığı kapı yakınındaki su kaçağı BASKİ tarafından onarıldı. Okulumuz adına kendilerine teşekkür ederiz.